A nyitófelület bemutatása

Belépéskor alapesetben az ownCloud alapú felhő tárhely fiókod webes felületén a Fájlkezelő oldal jelenik meg. Itt tudod a fájljaidat feltölteni, törölni, megosztani, és a jogosultságodnak megfelelő bármilyen más módosítást végrehajtani.

felhő tárhely fájlkezelő

Alkalmazás menü

A bal felső sarokban találod, három vízszintes vonal jelzi. Ahogy fent már említettük, belépés után automatikusan a Fájlkezelő alkalmazás nyílik meg. Itt találod még a Galéria, Névjegyek és a Naptár alkalmazásokat.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Alkalmazások műveleti sávja

A felhasználói felület bal oldalén található. A kiválasztott alkalmazásról informál, és az alkalmazásra jellemző feladatok végrehajtásához ad támogatást. Például a Fájlok alkalmazást használatakor a következő szűrők segítségével szűkítheted a fájlok és könyvtárak listáját:

 • Az összes állomány
 • Kedvencek
 • Velem osztották meg (Shared with you)
 • Én osztottam meg másokkal (Shared with others)
 • Linkkel osztottam meg (Shared by link)
 • Törölt fájlok, ezzel a szűrővel legalul külön rá lehet szűrni a törölt fájlokra, mappákra, melyeket innen a felhő tárhelyedből vissza tudsz állítani,. még akkor is, ha a számítógépedről törölted.

Más alkalmazások műveleti sávjában ettől eltérő műveleti ikonokat találsz.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Fő ablak

A kezelőfelület központi területén elhelyezkedő rész. Ez jeleníti meg a kiválasztott alkalmazáshoz tartozó tartalmat, vagy az ahhoz tartozó művelet tulajdonságait. Alapértelmezetten a fájlok és mappák jelennek meg itt.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Navigációs sáv

A Fő ablak felett helyezkedik el. Az éppen látható tartalom elérési útvonalát jeleníti meg. Gyors navigálást tesz lehetővé a megjelenített útvonal különböző szintjei között, egész a gyökérkönyvtárig.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Hozzáadás gomb

A navigációs sávban található. Új szövegfájlok, mappák létrehozásához és feltöltéshez ezt használd.

Fogd és vidd módszerrel is feltölthetsz fájlokat a webböngésződ fölé húzva őket, amikor a Fájlkezelő alkalmazást használod az ownCloud-ban. Teljes mappák feltöltését jelenleg csak a Google Chrome, és a Chromium böngészők támogatják.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Kereső mező

A jobb felső sarokban helyezkedik el. Kattints a nagyító ikonra, és megnyílik egy szövegmező. Ebbe a keresett kifejezést begépelve az ownCloudban tárolt fájlok és mappák között kereshetünk a segítségével.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Galéria gomb

A jobb felső sarokban találod a négy kis négyszöget ábrázoló ikont. Erre kattintva közvetlenül a fotógalériába léphetsz be.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.

Személyes beállítások

Szintén a jobb felső sarokban található, a Kereső mező mellett. Személyes beállítások elérhetőségét biztosítja, és itt tud kijelentkezni is az ownCloud webes kezelőfelületéről. Az elérhető személyes beállítások a következők:

 • Aktivitás naplózása, figyelmeztetések
 • Tárhely kihasználtság
 • Jelszó kezelése
 • Profil beállítások: név, e-mail és profilkép
 • Nyelvi beállítások
 • ownCloud verzió információk

További beállítási lehetőségekről a személyes beállítások ismertetőjében olvashatsz.

Vissza nyitófelület áttekintéséhez.