PHP frissítés 3 egyszerű lépésben

Úr Isten! Már megint mi a nyavalya ütött a WordPress-embe?! Teszed fel a kérdést jogosan, amikor a vezérlőpulton a következő üzenet fogad:

„PHP frissítés szükséges

A WordPress észlelte, hogy a webhelyünk egy nem biztonságos PHP verzióval üzemel.”

Biztos hallottad már, hogy a WordPress weboldalad biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy a WordPress szoftverét – a weboldalad motorját, a kiegészítőket, és a kinézeti sablonokat folyamatosan frissítened kell.

Jó kisdobosként te mindent meg is teszel, de a szoftverek és az Internet fejlődésével a webes szabványokat, és a kiszolgáló környezetet is fejleszteni kell. A WordPress legfrissebb változata már hibaüzenetben figyelmeztet a belépés után a vezérlőpulton, ha a kiszolgáló környezet PHP verziója elavult.

Mi az a PHP, és miképpen érinti a weboldaladat?

A PHP az a programozási nyelv, amelyet a WordPress építéséhez és karbantartásához használnak a fejlesztők. A PHP legújabb verziói egyszerre nyújtanak gyorsaságot és biztonságot, így a frissítés a weboldal sebességére pozitív hatással bír.

Ezért amilyen gyorsan csak lehet, frissítened kell a PHP verziót a tárhelyeden – már, ha a szolgáltatód olyan hosting tárhelyet biztosít számodra, aminek az admin felületén ezt kezelheted. Ha nincs ilyened, akkor kérd meg a szolgáltatódat, hogy állítsa be neked a legfrissebb PHP verziót a tárhelyeden – vagy éppenséggel ideje váltanod.

A PHP frissítésének 3 egyszerű lépése.

  1. Belépsz a tárhelyed admin felületére a cPanel-be.
  2. Megkeresed a Szoftverek dobozban a Multi PHP ikont, és rákattintasz.
  3. Beállítod a PHP verziót a legfrissebbre (a cikk írásának idején ez 7.2). Kész is vagy.

Ugye milyen könnyű volt? A PHP frissítése egyszerű, és mihamarabb végre kell hajtanod, ha biztonságos, naprakészen tartott kiszolgáló környezetben szeretnéd tudni a weboldaladat, és azt szeretnéd, hogy a lehető leggyorsabban fusson.

Ha kérdésed van, akkor írj az info@tarhelyberles.hu címre, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 20 241 2245 számon!